İktidardaki iktidarsız Başkan..!

İktidardaki iktidarsız Başkan..! İktidardaki iktidarsız Başkan..!
A- A+
Reklam

İşleyişinde siyasi ağırlık bulunan Belediye ve İl Özel İdarelerde, Türkiye genelinde uygulanan “Seçilmişlerin, atanmışlara olan protokol üstünlüğü”, Bolu’da tersten işliyor.

Özellikle İl Özel İdaresi’nde İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’in göreve gelmesiyle birlikte atanmışların, Bolu Halkının oylarıyla seçilmiş İl Genel Meclisi Üyelerine olan protokol ve işleyişteki üstünlüğü kendisini iyiden iyiye hissettiriyor.

İl Genel Meclisi Başkanı görevine getirilmesinden sonra Yaşar Yüceer döneminde AK Parti’nin köylerde yaşadığı oy kaybının yanı sıra İl Özel İdaresi’nde yaşanan idare zafiyeti de kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

Bolu’nun yerel parlamentosu olan İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin de yürütme erki olmasına karşılık, İl Genel Meclisi Başkanının, Türkiye’deki uygulamalarının aksine Bolu’da İl Özel İdaresi Sekreteri makamının gerisinde geldiği görülüyor.

Buna en güzel örnek ise İl Özel İdaresinin kendi içerisinde yaptığı bayramlaşma programında bir kere daha objektiflere yansıdı.

Bugün Karabük’te gerçekleşen İl Özel İdaresi Bayramlaşma Programında Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Niğde’de gerçekleşen İl Özel İdaresi Bayramlaşma Programında da Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna protokolün ilk sırasında yer alırken, her iki ilin İl Genel Sekreteri, Meclis Başkanından sonra sırada yer aldılar. Çünkü yazılı olmasa da hem prosedür hem de etik açıdan seçilmiş, atanmıştan her zaman önde gelir.

Buna karşılık ise Bolu’da gerçekleşen İl Özel İdaresi Bayramlaşma Programında ise İl Genel Sekreteri Sırrı Kösterili yine protokolün başındaki yerini aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ise atanmış Kösterili’nin ardından seçilmiş Meclis Başkanı olarak her zamanki yeri olan ikinci sırada bayramlaşmaya katıldı.

Türkiye’de seçilmişler; iktidarlarına attırdıkları idarecilere, siyaseten durmaları yeri bu tür programlarda siyasi mesaj olarak hem kurum çalışanlarına hem de kamuoyuna veriyorlar. 

Bolu’da ise kural İl Özel İdaresinde yine tersten işliyor. İktidarda olan AK Parti Hükümetinin İl Genel Meclisi Başkanı, kendi atattığı İl Özel İdare Sekreteri’nin arkasında kalarak, Bolu’daki İl Özel İdaresi’nin hiyerarşik yapısını kamuoyuna gösteriyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler